Årsmøter og juridiske forhold

Det er mye å holde orden på for et styre i et borettslag eller sameie. Det er lett å miste oversikten. Derfor er det viktig å ha en forretningsfører som kjenner det juridiske og kan skille mellom lover, regler, beboernes rettigheter og plikter, kutymer og ren drift.  

Alle Tall er en slik forretningsfører. Vi kjenner det juridiske rammeverket for borettslag og sameier. Vi holder orden på årsmøter, innrapporteringer, eierskifter og mye mer 

Årsmøter

Generalforsamlingen og årsmøtet er borettslagets og sameiets høyeste organ. Hvor godt et årsmøte blir avhenger ofte av forarbeidet og strukturen i møtet. Det er viktig at det er gjort et godt forarbeide på saker som legges frem, at saker som ikke er en del av årsmøtet håndteres utenom og ikke minst at møtet gjennomføres strukturert. Alle Tall hjelper borettslag og sameier både med formalia som innkalling, saksforberedelser og ikke minst gjennomføring av selve generalforsamlingen eller årsmøtet.​

Vedtekter

Vedtektene baseres gjerne på borettslagsloven og eierseksjonsloven. Der lovverket danner grunnlaget, styrer vedtektene gjennomføringen. Så lenge det ikke strider med loven kan borettslaget eller sameiet i prinsippet vedta de vedtekter de ønsker, men det er en rekke mekanismer som i praksis kan gjøre det vanskelig eller nesten umulig å få endret enkelte vedtektsbestemmelser. Det er generalforsamlingen eller årsmøtet som fastsetter og endrer vedtektene. De fleste vedtektsendringer krever 2/3 flertall, men noen ganger kan en vedtektsendring kreve samtykke fra alle eller bestemte deler av eierne. Alle Tall kjenner regelverket og hvilke fallgruver dere kan gå i. Har du spørsmål om vedtekter eller vedtektsendringer kontakt oss gjerne i dag.

Styrearbeid

Styrearbeid i borettslag og sameier er elsket og hatet. Et styremedlem må håndtere mange sider ved bomiljøet. Beboere skal tilfredsstilles, og lover og regler skal følges. Det kan være utfordrende. Med Alle Tall som forretningsfører har dere en bekymring mindre. Vi kan bidra med å strukturere styremøtene, ta ansvar for styremøteinnkalling, være sekretær og skrive møtereferat og styreprotokoll, slik at styrets arbeid dokumenteres. Alle Tall sørger for at frister overholdes og at alle lover og regler blir fulgt.  

Eierskifter

Å holde orden på hvem som eiere i borettslaget eller sameiet er viktig, men ikke alltid like enkelt. I mindre boligselskap er dette forholdsvis oversiktlig, men i de større kan det være en større utfordring. Når en eiendom skifter eier er det mye som skal ordnes og oppdateres. Fakturering  av fellesutgifter skal til rett person, sikre at tidligere eier er ajour med innbetalinger og når den tid kommer skal ligningsoppgaver innleveres med riktige beløp for å nevne noe. Alle Tall ordner alt dette. Vi holder oversikt over eiere og eierskifter for våre kunder.

Forsikringsavtaler

Å ha riktige forsikringer, gode forsikringsavtaler og gjøre riktige tiltak kan spare borettslag og sameier store summer. Alle Tall vet hvilke tiltak og forbedringer som bør gjennomføres for å redusere forsikringspremiene og vi har lang erfaring med å forhandle forsikringer for borettslag og sameier. Vi kjenner forsikringsmarkedet godt og vet hva som skal til for å få riktige forsikringer til best mulig pris. Alle Tall er nøytrale og har ingen bindinger til noen forsikringsselskaper. Vi hjelper derfor våre kunder med å få de avtalene som er best for kunden.   

Elektronisk styrerom

Å ha en enkel tilgang til dokumenter, avtaler, oversikt over og godkjenning av fakturaer med mer er viktig for at styrearbeidet skal være effektivt. Kunder av Alle Tall får derfor tilgang til et brukervennlig «elektronisk styrerom» hvor styret kan godkjenne fakturaer og samle alle dokumenter. Vårt elektroniske styrerom er skreddersydd for borettslag og sameier. I Styrerommet får dere eget avtalearkiv, samlet all HMS og annen nødvendig dokumentasjon. Dere får også et kommunikasjonsverktøy til eiere og beboere med lagret kopi av kommunikasjonen slik at alt blir dokumentert.

Fast kontaktperson

Å være forretningsfører er en tillitssak. En god forretningsfører skal kjenne borettslaget eller sameiet i detalj. Selvsagt skal de kjenne regnskapstall og økonomien, men vel så viktig er det å forstå situasjonen borettslaget eller sameiet er i for å kunne gi gode og riktige råd. Derfor har alle kunder av Alle Tall en fast kontaktperson som er tett på. Kontaktpersonen skal vite hva som skjer og rører seg i boligselskapet. De tar selv initiativet til å ha en løpende kommunikasjon og uoppfordret med råd og veiledning.

Bytte av forretningsfører

Å bytte forretningsfører kan være smart! Velg en forretningsfører som leverer mer enn bare regnskap.  Velg en forretningsførers hvor du får råd og veiledning og som bidrar til styret kan utføre styreoppgavene trygt og effektivt. Med riktig programvare og en tjeneste tilpasset dine behov kan du spare både tid og penger. Bytt til Alle Tall og dere får 10 timer gratis byttehjelp. Hvor vi blant annet kontrollere at grunnlaget vi mottar er riktig, og rydder opp i gamle poster. Erfaringsmessig identifiseres her både «glemte» inntekter og unødvendige kostnader.

Hva sier våre kunder?

«Vi nyter godt av all ekspertisen hos Alle Tall ikke bare på økonomistyring, men også deres avtaler og forhandlingsstyrke. De holder oversikt over, og gjennomgår, våre avtaler jevnlig. Det sikrer at vi har det beste markedet har å tilby. Jeg vil gjerne trekke frem at de, så på og reforhandlet forsikringsavtalen vår. Noe som reduserte forsikringspremien vår med hele 57%! Vi benytter også Alle Talls rammeavtale på strøm som sparer oss for store summer i strømutgifter.»

Styreleder i Vendeltoppen Boligsameie

«Vi oppfatter ikke Alle Tall AS som en tradisjonell forretningsfører. De er hele tiden i forkant og ser sameiets behov ofte lenge før vi selv ser det. De er ikke bare gode på økonomistyring, de har for eksempel svært god kompetanse på forsikring. Det fikk vi gleden av da de på eget initiativ forhandlet frem et tilbud på ny forsikring. I det nye tilbudet fikk vi med både bedre vilkår og ikke minst halvert (48% lavere) forsikringspremien.»

Styreleder i Sameiet Eckersbergsgate 15