Kulinarisk samhold

For å feire jubileumsår og jul, valgte Boligforvalterne å sette medarbeiderne i arbeid på kjøkkenet. Resultatet ble en smaksopplevelse for livet.

Tekst og foto: Jamieson Pothecary

Energien på kjøkkenet er til å ta og føle på. Kokkenes konsentrasjon er like intens som krydderduften fra kokeplatene som serenader luktesansene og titulerer matlysten.

Det hakkes, kokes, stekes og freses fra alle kanter. I kveld skal det lages en treretters indisk meny. Oppskriften er lang, omstendelig, og flust av eksotiske ingredienser man neppe finner på dagligvarebutikken.

Til tross for det høye arbeidstempoet, er stemningen lett og latteren sitter løst.

Restaurantlokalet har en hip industripreget stil som skaper en egnet stemning til kokkekunst, uten skille mellom kjøkkenet og matbordene. Men i kveld er det ikke profesjonelle som skal stå for matlagingen. Det er gjestene selv som er ikledd kokkelue og har tatt på seg utfordringen på kjøkkenet

Uvanlig? Ja, spesielt når det er kombinert julebord- og jubileumsfeiring for bedriftene i Boligforvalterne. Det krever litt innsats fra alle, men er bare moro. Det er jo julekveld og bursdag på en gang!

Sosialt

Det er hyggelig å bli servert på en restaurant, men vi ønsket oss noe mer. Vi ønsket oss en opplevelse. En opplevelse som kan huskes som noe fint, lærerikt og spennende. Valget falt på felles matkurs. Ved å gjøre noe annerledes sammen styrker vi også samhold og samarbeidet i gruppen forteller daglig leder i Boligforvalterne Stian Carlsen.

I år feirer Boligforvalterne 10 år. Bedriften har opplevd god vekst og er nå over 20 ansatte fordelt på de fire søsterselskapene, Alle Tall, Rene Rom, Styrebistand og Driftshjelp.

Med en slik vekst har vi naturligvis mange nye ansatte. På et tradisjonelt julebord er det ofte slik at de som pleier å jobbe tett sammen også samler seg sosialt.

Mat har i alle tider vært en måte å samle folk på. Å både lage og dele et måltid er både hyggelig, åpner for mange samtaleemner, og gir de som kanskje ikke er så utadvendt mulighet til å vise seg frem, utdyper Carlsen, og fortsetter:

Her får vi utfordret våre kokkekunster, og forhåpentligvis til og med utvidet vennekretsen.

Samlet og målrettet

På kjøkkenet er det en hektisk siste innspurt før maten skal serveres, men stemningen er på topp. Amatørkokkene har samarbeidet godt gjennom den omfattende treretters oppskriften.

Blomkålpakora, lammepasanda, safran- og kardemommeris… Her var det mange ukjente retter med ingredienser vi knapt har hørt om før. Det er moro å ikke bare sitte og vente på å bli servert, men heller lære litt om maten, og hvordan det tilberedes. Jeg skal innrømme at jeg blir litt inspirert, forteller én.

Jeg følte meg litt utenfor komfortsonen i starten, men å se at man kan lykkes med godt samarbeid er litt sunt, kommenterer en annen.

Mesterkokkene Svein Iversen og Amalie Ravnda fra matkurs.no holder seg på sidelinjen, men er tilgjengelige om gruppen møter på noen utfordringer. Alle blir oppfordret underveis til å prøve seg frem og kose seg med matlagingen.

I arbeidssammenheng har alle sine individuelle styrker. Her på kjøkkenet er alle på relativt likt nivå. Smak, tekstur og utseende kan tidvis være av like stor verdi som nytteverdien av det vi spiser. Alle her jobber mot et felles mål, og det lykkes de god med, bemerker Iversen.

Fortreffelig måltid

Denne ville jeg spist igjen, hører vi fra én, på nippet til å slikke asjetten.

Kraften i sausen gir en høy mmm-faktor, annonserer en annen.

At maten smaker fortreffelig er det ingen tvil om. Prikken over i’en er at gjestene lagde maten selv.

Jeg tror ikke alle var like sikre på at vi ville lykkes såpass i starten. Men gjennom godt samarbeid lyktes vi, og maten holdt restaurant-kvalitet, forteller daglig leder Carlsen.

Gjestene, eller riktigere kokkene, har smakt og spist seg gjennom alle rettene og tilbakemeldingene er utelukkende positive.

Flere tok vare på oppskriftene og har testet de ut hjemme. Det er gøy at folk ble inspirert! Men best av alt er det at kollegaene fikk sett hverandre i en annen setting, og fikk kjenne på mestringsfølelse.  Det  var moro å se hvor godt folk samarbeidet, selv de som ikke vanligvis jobber sammen, bemerker Carlsen imponert, og avslutter:

Når alle jobber mot det samme mål skaper det fellesskap. Opplevelsen fra i kveld skal vi ta med oss videre i arbeidshverdagen.

Alle Tall

  • Får det gjort
  • Løpende oppfølging
  • Erfarne forretningsførere
  • Kostnadseffektive
  • Kunnskapsrike og allsidige